najlepszym antybiotykiem jest czosnek!!! fakt wiele osób go nie cierpi z powodu zapachu i późniejszej woni z ust:) ale i to można przezwyciężyć listkami mięty:) Z dzieciństwa pamiętam maminy specyfik na przeziębienie - mleko z miodem i z czosnkiem (syf) ale pomaga, w awaryjnych sytuacjach nadal to stosuje:)
Ja nie choruję już prawie 2 lata i to głównie dzięki propolisowi. Nie koniecznie trzeba kupować ten bio. Wystarczy zwykły propolis ale na spirytusie. Profilaktycznie 2-3 razy w tygodniu 15 kropli na kieliszek wody. W smaku mocno średnie ale działa rewelacyjnie.
Otóż to. Ja dostałem akurat ten propolis bio30 dlatego o nim pisałem, zresztą teraz mam z nim cukierki miodowe, świetne na gardło. A kiedyś udało mi się kupić taki nasz propolis ale w plastrze, to po prostu go żułem. Lucek ja też za czosnkiem jestem. A próbowaliście może takiego syropu cebula + miód?
Temat postu: Re: Zima, zimno, przeziębienie - jak sobie z tym radzimy?
Wysłany: 26 Gru 2010, 10:10
Kasa: Zamknięty Bank: Zamknięty
A ja ostatnio widziałem krótki artykuł dotyczący przeziębień i były polecane cukierki właśnie z tym propolisem i miodem manuka. Podobno hamują rozwój bakterii. Nie wiesz czy można je dostać w aptece?
Temat postu: Re: Zima, zimno, przeziębienie - jak sobie z tym radzimy?
Wysłany: 31 Paź 2011, 22:34
Kasa: Zamknięty Bank: Zamknięty
ja wlasnie jestem chora i z nudów przeglądam internet. natknelam sie dzis na BLOG OŚWIECONY KOCHANEK. swietna sprawa. najbardziej zainteresował mnie artykuł o wideokonferencji kontroli wytrysku!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Możesz zakładać nowe tematy na tym forum Możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum