Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  NastÄ™pna
Autor Wiadomość
 Temat postu: To chyba jakies jaja ?

WysÅ‚any: 04 Sie 2009, 19:42
 Odpowiedz z cytatem   Raportuj ten post  

Dołączenie: 30 Lip 2009, 22:55
Kasa:
2,911.49

Miejscowość: Centrum
http://wiadomosci.onet.pl/2020353,11,pr ... ,item.html

Przeczytawszy ten arykuł poczułem sie jakbym był człowiek drugiej kategorii
gdyż jako mężczyzna pociągają mnie kobiety .Od dawna wiadome jest iż polski wymiar
sprawiedliwości ma tyle wspólnego z niezawisłością co lato ze śniegiem . Ludzią dostają wyroki za to że bronili rodzin i mienia , recydywiści cieszą sie wolnością .Jak ktoś nie nabije na kase fiskalną opłaty za bilet i skarb państwa straci 5 gr jest kryminalistą . Jak ktos zdefrauduję środki publiczne na kwotę 7 cyfrową jest businesman'em .Trochę odbiłem od tematu sorki . Wracając do meritum ktoś został cięzko obity i liczy na 5 tys. złotych odszkodowania - sąd oczywiście odrzuci wniosek pokrzywdzonego .Tutaj ktoś nazwał sprawę eufemistycznie i dziwię się ze w ogolne dostał taką karę . Boję się aż pomyśleć co będzie dalej ,gdyż polityczna poprawność i
pseudotolerancja sie rozwija. czemu dodałem prefiks pseudo. Ponieważ są głosy że pedały są ok i należy im sie tolerancja lecz gdyby zapytać taką osobe czy ma aspiracje żeby jego sąsiadem był chomik - odpowiedź mogła by być negatywna .Słyszałem że w Holandii rodzina została pozbawiona szans na adopcje dziecka gdyż zapytana o stosunek do pedałów stwierdziła że obce im jest wychowanie dzieci w atmosferze apologii homoseksualnych zachowań .W któryms z krajów planują wprowadzenie poniżających terminologii : rodzic A rodzic B .Nie rozumiem czemu przyjeło sie ze słowo homofobia ma wydzwięk pejoratywny .

Temat postu: Re: To chyba jakies jaja ?

WysÅ‚any: 28 Wrz 2009, 01:44

Kasa: Zamknięty
Bank: Zamknięty
Nie wydaje mi się, żeby określenie "rodzic" było poniżające. Trafne jest jednak nazywanie naszej tolerancji "pseudo-tolerancją". Mówi się, że to czy tamto jest w porządku, nie przeszkadza nam, a jednak jest zupełnie inaczej.

A co do określenia "pedał" i kary, jaka nałożona została na tę panią z artykułu, uważam, że to akurat jest dobrym znakiem. Zamiast podchodzić do działalności naszego wymiaru sprawiedliwości z nastawieniem "a dlaczego ten ma lepiej od tamtego?", powinniśmy raczej zastosować się do, niestety wciąż niezbyt polskiej, zasady "dlaczego ten ma gorzej od tamtego?".

Rozumiem twoją frustrację, ale obawiam się, że bardziej niż niesprawiedliwością, jest ona wywołana niechęcią do homoseksualistów, a w szczególności tych płci męskiej. Co jeszcze skłania mnie do takiego stwierdzenia? To, że właśnie ten artykuł, ta sprawa wywołała u ciebie takie przemyślenia. Zresztą wydaje mi się, że nie będziesz się nawet tego wypierał. Polacy nie dorośli jeszcze do tolerancji, nie do tego poziomu tolerancji.

Cytuj:
Tutaj ktoś nazwał sprawę eufemistycznie i dziwię się ze w ogolne dostał taką karę.

Nie sądzisz chyba, że "pedał sprowadził sobie pedała" to określenie eufemistyczne? Może po prostu źle cię zrozumiałem.

Cytuj:
[...] są głosy że pedały są ok i należy im sie tolerancja lecz gdyby zapytać taką osobe czy ma aspiracje żeby jego sąsiadem był chomik - odpowiedź mogła by być negatywna

Jak można mieć aspiracje do tego, aby mieć takiego czy innego sąsiada? Sąsiadów się nie wybiera. Wątpię natomiast, żeby ktokolwiek miał coś przeciwko życiu w sąsiedztwie chomika (pomijając już, jak bardzo jest to nierealne).

Cytuj:
Nie rozumiem czemu przyjeło sie ze słowo homofobia ma wydzwięk pejoratywny.

To słowo nie ma wydźwięku pejoratywnego. Negatywne jest natomiast zjawisko, które jest tym słowem określone. Podejrzewam, że to zjawisko miałeś na myśli, ale wolałem sprostować, żeby nie było niejasności. Jakkolwiek uważam, że samo to zjawisko złe nie jest - niechęć jest przecież czymś naturalnym (tak jak te "zboczenia") - niebezpieczne są konsekwencje jego akceptacji i wszelkie działania opierające się na owym zjawisku. Podkreślamy wartość prewencji, stąd takie podejście do sprawy. Odpowiednio regulowana homofobia jest nieszkodliwa w codziennych sytuacjach. Gorzej, jeśli dojdzie na przykład do bezpośredniego zderzenia z homoseksualistą. To co nazywam "regulowaną homofobią", charakterystyczną dla większości tolerancyjnych osób, to zwykła akceptacja; "nie podoba mi się to, ale ustosunkuję się do tego tak, jak sobie życzą". Myślę, że to zdecydowanie łatwiejsze od tolerancji, bo jest świadome i poniekąd wymuszone, podczas gdy tolerancja jest raczej nieświadoma (po prostu nie mam nic przeciwko, nie muszę się do tego zmuszać).

WysÅ‚any: 28 Wrz 2009, 21:00

Kasa:
2,911.49

kreaven napisał(a):
Nie wydaje mi się, żeby określenie "rodzic" było poniżające. Trafne jest jednak nazywanie naszej tolerancji "pseudo-tolerancją". Mówi się, że to czy tamto jest w porządku, nie przeszkadza nam, a jednak jest zupełnie inaczej.

Chodziło mi że poniżeniem było by zastępowanie sformułowań Ojciec , Tata , Matka , Mama terminami rodzic A lub Rodzic B - a wszystko po to żeby nie dyskryminować chomoli
kreaven napisał(a):
A co do określenia "pedał" i kary, jaka nałożona została na tę panią z artykułu, uważam, że to akurat jest dobrym znakiem. Zamiast podchodzić do działalności naszego wymiaru sprawiedliwości z nastawieniem "a dlaczego ten ma lepiej od tamtego?", powinniśmy raczej zastosować się do, niestety wciąż niezbyt polskiej, zasady "dlaczego ten ma gorzej od tamtego?".

Miałem tutaj na myśli podwójne standardy w polskim prawodawstwie :
Czemu jak są sprawy o obraze gdzie były zwroty do powoda per ch.. per kur..
to kary nie są tak znaczne . Razi mnie orzeczenie sądu gdyż ukazuje ono poniekąd pielęgnacje poprawności politycznej . Chyba nie chcesz takiej sytuacji że na określenie murzyna masz jeden wyraz afro-amerykanin a wszelkiego rodzaju teksty typu :czarny , nigga są sprowadzanie do rasizmu i apoteozy Ku-Klux-Klanu . I to jest przykład podwójnego standardu bo skoro jest afro-amerykanin to powinen być irlando-europejczyk polako-europejczyk itp . To doprowadziło by to kretyńskiej sytuacji . Moim zdaniem nigga czarnuch żóltek białas whitie są jak najbardziej ok .
kreaven napisał(a):
Nie sądzisz chyba, że "pedał sprowadził sobie pedała" to określenie eufemistyczne? Może po prostu źle cię zrozumiałem.

Zostałem źle zrozumiały . Chodziło mi że jak na nazwanie takie stanu rzeczy to i tak jest łagodne stwierdznie .
kreaven napisał(a):
Jak można mieć aspiracje do tego, aby mieć takiego czy innego sąsiada? Sąsiadów się nie wybiera. Wątpię natomiast, żeby ktokolwiek miał coś przeciwko życiu w sąsiedztwie chomika (pomijając już, jak bardzo jest to nierealne).

Co do aspiracji : Czy miałbyś aspieracje mieszkać w różowej dzielnicy San Francisco ?
Odnośnie homofobii nie podoba mi sie to że jak stwierdze że nie lubię gejów i tego nie życze sobie nie chciałbym mieć za scianą pedała to odrazu niczym w czasach inkwizycji jestem postrzegany za zagrożenie społeczeństwa . Jakby między był znak równosci między brakiem akceptacji dewiacji a ksenofobią , zaśniakowością . Że jak nie darze pedalstwa estymą to co odrazu jestem zamknięty na świat ? Nie poprostu nie chce oglądac parad gdzie proklamowane sa dewiacje . A ogolnie skoro organizacja gejów lesb i innych dewiantów domaga sie praw to gdy Wojciech Cejrowski organizował spotkanie autorskie to oni doklejali napisy "Odwołane" bo byli kretynami i mysleli że ten człowiek żyje po to żeby mieszac z błotem a tymczasem pokazuje on głównie piekne zakątki świata

WysÅ‚any: 03 Paź 2009, 16:28
Awatar użytkownika

Dołączenie: 05 Sie 2009, 20:38
Kasa:
4,086.01

Rajber - czy taki sam stosunek miałbyś do dwóch kobiet? Czy to także jest dla Ciebie dewiacja? Pytam bo większość mężczyzn marzy by podglądać lub samemu przyłączyć się do takiej konfiguracji. Jeśli chodzi o sąsiadów to wybacz, ale wolę parę chomików niż przestających na klatkach, plujących i pijących (jakże męskich) blokowych chłopców.

WysÅ‚any: 03 Paź 2009, 17:29

Kasa:
2,911.49

moodi napisał(a):
Rajber - czy taki sam stosunek miałbyś do dwóch kobiet? Czy to także jest dla Ciebie dewiacja?

Mizdrzące sie na ulicy dwie kobiety nie wywołałyby u mnie odruchów wymiotnych w przeciwiństwie do dwóch facetów robiących takie rzeczy . Fakt przyznaje wiele osób ma zwłaszcza facetów nie trawi homoseksualistów a pod tym szydlem kryje sie : Lesby sexi fajne mniam mnia pedały won nie zycze sobie itp . Wynika to z pewnych uwarunkowan kulturowo-społecznych . Gdy dziewczynki w szkole łapią sie za ręce lub witaja buziakiem nie ma w tym nic dziwnego w przypadku chłopaków takie rzeczy nie są juz tak powszechne . Tak samo w druga stronę : drogi budują faceci górnicy to takze mężczyzni kobiety w tych sektorach należą do rzadkosci . No różnie sie ocenia ludzi ze względu na płeć w poszczegółnych sytuacjach . A odnośnie drugiego pytania : Ja nie wartościowałem jaki sąsiad byłby mile widziany za scianą . Typka który co noc drze jape i chleje bez celowo równiez uważałbym za persona non grata .No bez obrazy Moodi ale to sa pytania w stylu : Lepiej żeby dziecko trafiło do pedałów do adopcji czy nadal było pod kuratelą rodziców których jedynym zajęciami sa zalewanie sie na umór i wyżywaniu sie na dziecku. A może do domu dziecka ?
Otóż moim zdaniem odp D czyli żeby trafiło do ludzi którzy są normalni i dadzą mu ciepło ogniska domowego :)

WysÅ‚any: 03 Paź 2009, 17:52

Kasa:
2,911.49

A odnosnie czemu wyrażam dezaporobatę wobec homo i nie chciałbym legalizacji takich rzeczy . Otoż konstatuje iż gdy da sie palec odgryzą ręke . Dostaliby swoje prawa a poźniej inni chcieliby legalizacji innych dewiacji seksualnych . Świeży przykład- K. Zanussi w jakims programie twierdzi że 13-letnia ofiara Polańskiego była prostytutką a dla mnie taki czyn to jawna pedofilia . No gdy to usłyszałem zdębiałem .Chyba mu sie cos w głowie poj..... . Państwo powie A a pozniej bedą sie zboczeńcy domagali zalegalizowania całej palety obrzydlistw .

WysÅ‚any: 15 Paź 2009, 22:10

Dołączenie: 14 Paź 2009, 10:13
Kasa:
238.62

jestes homofobem? ??

WysÅ‚any: 16 Paź 2009, 08:05

Kasa:
2,911.49

enigma napisał(a):
jestes homofobem? ??

Nie,Nie jestem a to z takiego względu że nie odczuwam lęku ,strachu gdy widze gejów . Wydaje mi sie to obrzydliwe i chore .

WysÅ‚any: 16 Paź 2009, 22:29

Dołączenie: 14 Paź 2009, 10:13
Kasa:
238.62

dla homo pewnie hetero sa obrzydliwi ;-)

WysÅ‚any: 16 Paź 2009, 23:37

Kasa:
2,911.49

Dla policjanta bandzior jest zły dla bandziora policjant jest ostatnim ch...
Ja myśle że dla chomików zły jest każdy kto nie ma homo dewiacyjnych skłonności seksualnych .
A taka jedna kwestia mnie nurtuje . W klubach dla zboli są chyba darkroomy czyli miejsca do przygodnego rypania w klubach dla hetero nigdy się z czymś takim nie spotkałem .Skoro jest popyt to musi byc podaż . Czyli dewianty chciały sie @!#$$ więc zapewniono im takie miejsca.

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  NastÄ™pna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Możesz zakładać nowe tematy na tym forum
Możesz odpowiadać w tematach na tym forum