Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kto jest za legalizacjÄ… a kto przeciw ?

WysÅ‚any: 30 Lip 2009, 23:41
 Odpowiedz z cytatem   Raportuj ten post  

Dołączenie: 30 Lip 2009, 22:55
Kasa:
2,911.49

Miejscowość: Centrum
Ja osobiscie sądzę iz Maryska powinna być zalegalizowana . Tezy typu : Zaczynasz od maryski a kończysz uzależniony od heroiny w Monarze ( wariant optymistyczny) lub w ziemi ( wariant pesymistyczny ) mozna by porównać do stwierdzeń słuchasz Behemota a na drugi dzień jesteś fanatykiem Mandaryny :P Legalnosc MJ przyniosła by korzysci budzetowi państwa ( Chociaż widzę ze błazenada z wiejskiej woli obarczyc 18% podatkiem ludzi generujących mniej niz 200 zł na miesiąc ) . Czemu nie pozwolić ludziom aby palili skoro alkohol jest powszechnie dostępny .Gdyby jaranko było sprowadzone na płaszczyne legalnosci odpowiednie organy sprawowały by kontrole nad jej składem . Myśle ze analogią typu alkohol z mety w zapyziałem kamienicy a wódeczka ze sklepu jest adekwatna . Obcując z mediami , mamy stycznośc konotacjami : zabójstwo , 3 osoby ranne , 2 promile we krwi , był pod wpływem alkoholu . Skoro c2h5oh powoduje czasami takie konsekwencje czemu ganja jest zakazana . Nie słyszałem o przypadku żeby ktos sie ujarał i ganiał sąsiada z siekierą ale o tym iz ktos zapalił i zachwycał się programem odnośnie podróży na Wyspy Salomona lub z wielkim zaciekawieniem pochaniał kolejne strony albumu pt "Cuda Świata" owszem :-D . Czemu facet którego oskarżono o posiadanie 0,5 g trawki jest nazywany na łamach prasy narkomanem . To tak jak by osobę wychodzącą z Żabki z 2 Ciechanami miodowymi nazwać alkoholikiem . a jak mu pęknie reklamówka to napewno rezultat delirium .Myśle że obecny status prawny zioła jest spowodowany indolencją polityków . Wystarczy obejrzec na Youtube ( "Co premier Kaczyński wie o marihuanie " ehhheh .
Chciałbym dodać iz jestem jedynie za legalizacją MJ i haszyszu reszta powinna być surowo tępiona .
.

Temat postu: Re: Kto jest za legalizacjÄ… a kto przeciw ?

WysÅ‚any: 31 Lip 2009, 11:40

Dołączenie: 22 Lip 2009, 12:23
Kasa:
610.48

Miejscowość: Lublin
Trudny temat zarzuciłeś :P Wiadomo, ze zakazany owoc smakuje najlepiej. Ale mysle ze jak zostanie zalegalizowana to wszyscy sie rzuca do kupna. Ale z czasem powinno byc coraz mniej chetnych - zgodnie z zasada, ze nie zakazany nie smakuje tak jak zakazany... Pytanie tylko czy ta zgodnosc sie sprawdzi, bo jak nie to nie ma sensu legalizowac. Kazdy przeciez jest w stanie znalezc zrodlo, jest ona ogolnodostepna i nie tzreba sie wcale nameczyc zeby ja znalezc ;)

Temat postu: Re: Kto jest za legalizacjÄ… a kto przeciw ?

WysÅ‚any: 31 Lip 2009, 15:39
Awatar użytkownika

Dołączenie: 23 Lip 2009, 12:57
Kasa:
2,416.22

Chcesz - palisz, nie chcesz - nie palisz. Tak samo jak z alkoholem czy z papierosami. Tak samo uzależniające używki.
O ile dobrze pamiętam to w Holandii, Belgii i niektórych kantonach Szwajcarii MJ jest legalna, a jakoś kraje te nie zostały pochłonięte narkomanią. Na dodatek faktycznie legalna MJ to niezły profit dla państwa. W końcu stan obecny kojarzy mi się tylko z prohibicją w USA, czysta głupota.
I faktycznie art 62 w ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii powinien być zmieniony bo 3 lata za skręta o.O to zdecydowanie przesada.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Możesz zakładać nowe tematy na tym forum
Możesz odpowiadać w tematach na tym forum