Avatar to bajeczka w stylu Pocahontas, więc temat mocno oklepany i żadne efekty 3D tu nie pomogą. Gdyby jeszcze tak się nim nie zachwycali to rozczarowanie po obejrzeniu byłoby mniejsze.
Z założenia miała być to bajeczka. Przynajmniej takie mam zdanie, po tym jak śledziłem kolejne wzmianki o tym filmie, całe halo wywołane ile to pieniędzy pożarło itd. Ale to co miał osiągnąć ten film zdaje się, że osiągnął. Sale były pełne, pieniążki leciały. Czego chcieć więcej.
Ale czego tu zazdrościć? Starciłem szacunek do Camerona po tym shit'cie... jeśli takie ma być kino w przyszlości to ja podziękuję i zostaję przy klasykach, które mógłbym wielokrotnie wałkować, bo nigdy nie nudzą. Btw na Cyfrze+ jest juz kanał "Canal+ 3D test" ;| juz sie nie moge doczekać... aż będą powstawać filmy w ktorych jest przerost formy (i 3D) nad treścią ;/ ps. wciskanie na siłę 3D w Alicji było dla mnie nie do przeskoczenia..
Troszkę nam się offtop zrobił ale fajny bo akurat całkiem niedawno rozmawiałem z kumplem o kinie, jego przyszłości i technologicznych nowinkach. Jeśli chodzi o 3d to jest wielkie wow, ale coraz częściej uważam że jeszcze nie jesteśmy na to przygotowani. Szczególnie jeśli chodzi o filmy - tak jak zauważyłeś będziemy mieć kino naszpikowane efektami z minimalną ilością treści. Szkoda, bo kino nie na tym polega przynajmniej dla mnie. Mieszane uczucia mam też jeśli chodzi o platformy to widzę, że się będą ścigać kto wprowadzi kanał 3d. Z tego co się orientuję to cyfra ma wyemitować tylko mecz w 3d. Tix - jeśli chodzi o jakość produkcji to zgadzam się, że wiele wiele tego co proponują nam w kinach to zwykły szit. Niestety mało osób, szczególnie tych młodych ceni dobre choć stare filmy. Ostatnio spotkałem się z opinią na temat kanału nfilm, że leci tam dużo starych produkcji. I dobrze, ale bo ja wolę starszy dobry, często zaliczany do klasyki film niż kinową nowość wątpliwej treści.
Btw - Tix może założymy nowy temat dot. nowych technologi i jakości filmów, co ty na to?
dlaczego uważasz, że młodzi ludzie nie doceniają starego kina. Ja uwielbiam stare filmy. Na nfilm leci dużo takich filmów których nie widziałam, a nawet nie wiedziałam o ich istnieniu. Kino Polska tez dobry kanał.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Możesz zakładać nowe tematy na tym forum Możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum