Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Dradius Kedys - morderca czy kochajÄ…cy ojciec?

WysÅ‚any: 12 Paź 2009, 21:14
 Odpowiedz z cytatem   Raportuj ten post  

Dołączenie: 30 Lip 2009, 22:55
Kasa:
2,911.49

Miejscowość: Centrum
Jestem ciekaw opinii odnośnie tej sprawy :) Nie bedę sie rozpisywał bo zakładam że nikt nie odpisze dlatego jako pierwszy nie wypisuje mojego zdania na ten temat

Temat postu: Re: Dradius Kedys - morderca czy kochajÄ…cy ojciec?

WysÅ‚any: 14 Paź 2009, 21:24

Dołączenie: 14 Paź 2009, 10:13
Kasa:
238.62

a moze to i to? :cool:
nie jestem zwolenniczka samodzielnego wymierzania kar - ale akurat w tym przypadku kibicuje Kedysowi

WysÅ‚any: 29 Paź 2009, 15:09
Awatar użytkownika

Dołączenie: 23 Lip 2009, 12:57
Kasa:
2,416.22

Kedys zamordował 2 osoby, można powiedzieć że w akcie rozpaczy, jednak nie zmieni to faktu, że jest mordercą. Za molestowanie nieletnich grozi (o ile dobrze pamiętam) do 12 lat pozbawienia wolności (w Polsce). Więc Kedys nie tylko wziął sprawę w swoje ręce ale i zawyżył wyrok. Nie wykonuje się już wyroków śmierci, bo pojawiają się rozważania o tym czy osoba dokująca egzekucję jest również mordercą, czy sąd nie popełnia błędu, gdybania nad naturą człowieka, szansą na resocjalizacje itp. Za Kedysem oczywiście może przemawiać to, że sprawcy molestowania jego córki nie ponieśli jakichkolwiek konsekwencji (i ze względu na ich pozycję, zapewnię nie doczekał by się wyroku), i oczywiście sam fakt, że tu chodziło o jego córkę, która będzie miała traumę do końca życia. Jednak czy można samemu chodzić i zabijać "wszystkich złych ludzi" - oj pusto by się zrobiło na tym świecie. Najprawdopodobniej chciał sprawiedliwości, bo bezczynność może doprowadzić do szaleństwa, ale jednocześnie zafundował córce kolejne przeżycia: ojca morderce, ojca w więzieniu. Chciał ukarać "złych" sam stał się złym. Sprawiedliwość powinna być, tutaj zawiodła, bo pedofile zamiast w więzieniu, chodzili po ulicach. Jednak Kedys zasługuje na więzienie. Niestety. Szkoda mi go, ale nadal pomimo, że zapewne to dobry człowiek itp zasługuje na kare za podwójne morderstwo.

WysÅ‚any: 29 Paź 2009, 23:24
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 19 Maj 2009, 12:58
Kasa:
1,491.36

Bank:
28,389,053.50

A postawilas sie na jego miejscu? Co bys zrobila gdyby Twoja coreczka byla zmuszana do obciagania starym tlustym pedofilom? Ja bym zrobił to samo. Popieram go!
To jest zalosne ze od niektorych regul/praw jest tyle wyjatkow a od takiej rzeczy nie ma; / Jestem za sprawiedliwoscia! Nie wazne w jakiej postaci!

zanim odpowiesz obejrzyj ten film: http://www.youtube.com/watch?v=TiYkIuUkFuI

WysÅ‚any: 06 Lis 2009, 01:07

Dołączenie: 14 Paź 2009, 10:13
Kasa:
238.62

w radio slyszalam, ze wcale nie jest to takie jednoznaczne, tzn wcale nie jest powiedziane, ze to on zabil te dwie osoby /a wrecz jest to watpliwe/

ostatnio byla teoria, ze to jacys przestepsy zamordowali tego sedziego i te kobiete
a i sam Kedys byc moze tez juz nie zyje ??

WysÅ‚any: 06 Lis 2009, 23:35

Dołączenie: 30 Lip 2009, 22:55
Kasa:
2,911.49

Miejscowość: Centrum
Fakt mogło być tak że świat przestępczy wykorzystał sprawe Kedysa i zlikwidował pedofila sędziego jednak pojawia się pytanie czemu zgineła tamta druga szmata ?Mi nasuwa sie tak myśl że taki artykuł mogli napisać dziennikarze będący na usługach przełożonych dewianta sędziego żeby oczyścić współpracownika

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Możesz zakładać nowe tematy na tym forum
Możesz odpowiadać w tematach na tym forum