lubię pop, rock i niektóre klubowe kawałki, natomiast nie znoszę rapu, hip hopu (szczególnie rodzimego) i disco polo.. inne gatunki są mi obojętne i nie budzą żadnych emocji.. raczej.
Kocham rocka-różne gatunki i odmiany z elementami rocka gotyckiego. Pop mogę posłuchać jak już leci w radiu albo jak już wyląduje w grupie znajomych gdzie pop rządzi to staram się dopasować;) a nienawidzę rapu,techna- nie mogę poprostu słuchać tej łupanki...dla mnie to bezsensu,wszystko na jedno kopyto.Nie umiem się przy tym bawić...Ale pełna tolerancja do każdego gadtunku muzycznego:) Niech każdy słucha co chce a moją prywatną opinię zachowuję dla siebie;)
Uważam, że każdy ma prawo słuchać tego co lubi. I staram się być tolerancyjna, chociaż czasami jest trudno. Najbardziej lubię metal, rock, punk i stare dobre kawałki z lat 70-80-tych typu: Alice Cooper, The Who, Bob Dylan, The kiss, Janis Joplin, Led Zeppelin, the doors itp :P Ogólnie resztę toleruję i nie przeszkadza mi. Jedynie mam alergię na techno... i to dosłownie!! To jedyny typ muzyki, który powoduję że po przesłuchaniu jednego kawałka robię się nieźle wku****a, i mam ochotę rozszarpać pierwszą napotkaną osobę Może po prostu nie rozumiem co można widzieć w tym ucc uccc uccc ... wrrraaaa to takie irytujące.
___________________________ Ponieważ świat jest wiarołomny przyodziewam strój żałobny.
Ja słucham rocka, ciężko mi sprecyzować dokładnie, bo różne rzeczy mi już w ucho wpadały. Zaczęło się od Bryana Adamsa, później Nirvana, teraz Green Day. Oprócz tego Offspring, czasem Metallica, Red Hot Chilli Peppers no różnie, różnie...
No to teraz ja. Slucham generalnie kazdej muzyki, dawniej glownie roznego rodzaju metalu, a teraz moge np sluchac Deathcorowych, death i black metalowych zespolow (All Shall Perish, Behemoth itp) i przeplatac to np Nelly Furtado :P Wiec generalnie slucham to co mi sie podoba. Choc przyznaje ze ostatnio muzyki to prawie wogole nie slucham..ale zalezy od nastroju. Generalnie wole szybkie i zywe kawalki, a nie jakies zamulacze:P
Z tego co nie lubie to zdecydowanie polski hip-hop, nie potrafie zrozumiec, dla mnie ta muzyka (i te slowa) jest bardzo agresywna... Nawet techno ujdzie jesli fajny bit jest :P
Preferuje rap .Najczęściej z nad Wisły ale a ponadto francuski i niemiecki .Jak made in USA to tylko starocie bo to co teraz tworzą za Atlantykiem ma dużo wspólnego z cygańskim weselem apologią metroseksualizmu . Jak dla mnie ciekawy gatunek to muzyka etniczna tutaj Salif Ketia z Mali Fela Kuti z Nigerii i muzyka mnichów buddyjskich (Byłbym wdzięczny gdyby ktoś coś treściwego polecił :) ) Przed snem najchętniej słucham jazzu (Joe Zawinul'a , Wayne Shorter'a i z rodzimej ziemi Stańko i Urbaniaka ) .Gdy zasuwam na rowerze lub biegam na słuchawkach dudni Pendulum albo jakis punk (tutaj prym wiodą Analogsi i KSU ) . W przeszłości słuchałem RAC-u ale już mi przeszło :). W tej chwili do postu akompaniuje Leszek Możdzer .
A kiedy bolą mnie uszy i nadużywam słowa na k . Wtedy gdy słysze walenie młota i głos wiertarki oraz jakies coraz to nowsze i prymitywniejsze techno remiksy eheheh.Drażni mnie ta papka którą emanuje MTV . Odnośnie rapu : Tix nie każdy rap kreator epatuje agresją i sypie inwektywami jak pługopiaskarka piaskiem . Tutaj najlepszym przykładem jest Eldo solowo lub z Grammatikiem . Jak będziesz miał chwilke odpal na youtubie Eldo - Nigdy więcej :)
do głośnika: dubstep, trip-hop, alternative (chociaz teraz to już wszystko pod alternative można podrzucić), wiele odmian elektronicznej, downtempo, ambient
do śmietnika: letnie hity radiowe, house, country, dorzuciłabym jeszcze death metal i jemu podobne, ale z sentymentu powstrzymam się, stare dzieje ;)
Hm... xDD U mnie to zależy od nastroju. Przeważnie jakieś Indie-rock i j-rock (japoński rock).
Wielbię wszystko co w mHrocznych klimatach. Wszystkie odmiany rocka i te lżejsze metalu. Czasami pop (tylko japoński ; ew. gdy jestem smutna to ujdzie jakiś polski typu Farba [ nie wierzę ,że to piszę ])
Preferuję też niektóre rapowe piosenki... Te Polskie to można na palcach zliczyć ,ale nie będę wymieniać. A z tych zagranicznych to tylko Rehab... I tylko do odejścia Brooksa Buforda i jego powrotu. Rehab bez niego to nie to samo...
A czego nie trawię ? Techna. Nie bardzo rozumiem przesłania tej muzyki tak jak większość ludzi (może i nawet tych "technofanów"...) Jak już wyżej niektórzy napisali to "umc umc trututu" jest upierdliwe.
Ale całkiem szanuję ludzi wielbiących ten rodzaj muzyki ,bo jestem tolerancyjna.
Ale jest taki czas kiedy mogę słuchać każdą muzykę... Tym czasem jest impreza Oj tam to nawet nie bardzo się skupiam na tym co leci tylko na rytmie i dobrze się bawię.
___________________________ This is my world ,my tea and my roses so~... Why you become here ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Możesz zakładać nowe tematy na tym forum Możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum