Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  NastÄ™pna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jaki typ muzyki preferujesz, a jaki nie trawisz?

WysÅ‚any: 14 Sie 2009, 23:10
 Odpowiedz z cytatem   Raportuj ten post  
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 19 Maj 2009, 12:58
Kasa:
1,491.36

Bank:
28,389,053.50

Wypowiadajcie się, jaki typ muzyki preferujecie, a którego nie trawicie?:> ja wypowiem się potem :P

WysÅ‚any: 15 Sie 2009, 11:49
Awatar użytkownika

Dołączenie: 16 Lip 2009, 21:56
Kasa:
163.43

Bank:
9,205,003.52

Miejscowość: gdzieś pomiędzy Niemcami, Czechami, Słowacja Ukrainą, Białorusią, Litwą i Ruskimi
lubię pop, rock i niektóre klubowe kawałki, natomiast nie znoszę rapu, hip hopu (szczególnie rodzimego) i disco polo.. inne gatunki są mi obojętne i nie budzą żadnych emocji.. raczej.

Temat postu: Re: Jaki typ muzyki preferujesz, a jaki nie trawisz?

WysÅ‚any: 15 Sie 2009, 12:04
Awatar użytkownika

Dołączenie: 14 Sie 2009, 16:01
Kasa:
423.53

Bank:
15,986,454.60

Miejscowość: Kraków
gg:
Kocham rocka-różne gatunki i odmiany z elementami rocka gotyckiego. Pop mogę posłuchać jak już leci w radiu albo jak już wyląduje w grupie znajomych gdzie pop rządzi to staram się dopasować;) a nienawidzę rapu,techna- nie mogę poprostu słuchać tej łupanki...dla mnie to bezsensu,wszystko na jedno kopyto.Nie umiem się przy tym bawić...Ale pełna tolerancja do każdego gadtunku muzycznego:) Niech każdy słucha co chce a moją prywatną opinię zachowuję dla siebie;)

WysÅ‚any: 15 Sie 2009, 14:46
Moderator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:24
Kasa:
2,366.79

Bank:
7,215,685.59

w sumie to z wiekiem gusta się zmieniają, jak byłam młodsza to słuchałam zupelnie czegoś innego.. teraz lobię jazz, soul, rock

a nie przepdam za muzyka techno :P

WysÅ‚any: 16 Sie 2009, 01:34
Awatar użytkownika

Dołączenie: 23 Lip 2009, 12:57
Kasa:
2,416.22

Uważam, że każdy ma prawo słuchać tego co lubi. I staram się być tolerancyjna, chociaż czasami jest trudno. Najbardziej lubię metal, rock, punk i stare dobre kawałki z lat 70-80-tych typu: Alice Cooper, The Who, Bob Dylan, The kiss, Janis Joplin, Led Zeppelin, the doors itp :P Ogólnie resztę toleruję i nie przeszkadza mi. Jedynie mam alergię na techno... i to dosłownie!! To jedyny typ muzyki, który powoduję że po przesłuchaniu jednego kawałka robię się nieźle wku****a, i mam ochotę rozszarpać pierwszą napotkaną osobę :D Może po prostu nie rozumiem co można widzieć w tym ucc uccc uccc ... wrrraaaa to takie irytujące.

WysÅ‚any: 16 Sie 2009, 13:09
Awatar użytkownika

Dołączenie: 15 Sie 2009, 19:17
Kasa:
356.29

Bank:
4,559,045.60

Miejscowość: Kraków
gg:
Ja słucham rocka, ciężko mi sprecyzować dokładnie, bo różne rzeczy mi już w ucho wpadały. Zaczęło się od Bryana Adamsa, później Nirvana, teraz Green Day. Oprócz tego Offspring, czasem Metallica, Red Hot Chilli Peppers no różnie, różnie... ;P

WysÅ‚any: 16 Sie 2009, 15:11
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 19 Maj 2009, 12:58
Kasa:
1,491.36

Bank:
28,389,053.50

No to teraz ja. Slucham generalnie kazdej muzyki, dawniej glownie roznego rodzaju metalu, a teraz moge np sluchac Deathcorowych, death i black metalowych zespolow (All Shall Perish, Behemoth itp) i przeplatac to np Nelly Furtado :P Wiec generalnie slucham to co mi sie podoba.
Choc przyznaje ze ostatnio muzyki to prawie wogole nie slucham..ale zalezy od nastroju. Generalnie wole szybkie i zywe kawalki, a nie jakies zamulacze:P

Z tego co nie lubie to zdecydowanie polski hip-hop, nie potrafie zrozumiec, dla mnie ta muzyka (i te slowa) jest bardzo agresywna... Nawet techno ujdzie jesli fajny bit jest :P

WysÅ‚any: 16 Sie 2009, 19:05

Dołączenie: 30 Lip 2009, 22:55
Kasa:
2,911.49

Miejscowość: Centrum
Preferuje rap .Najczęściej z nad Wisły ale a ponadto francuski i niemiecki .Jak made in USA to tylko starocie bo to co teraz tworzą za Atlantykiem ma dużo wspólnego z cygańskim weselem apologią metroseksualizmu . Jak dla mnie ciekawy gatunek to muzyka etniczna tutaj Salif Ketia z Mali Fela Kuti z Nigerii i muzyka mnichów buddyjskich (Byłbym wdzięczny gdyby ktoś coś treściwego polecił :) ) Przed snem najchętniej słucham jazzu (Joe Zawinul'a , Wayne Shorter'a i z rodzimej ziemi Stańko i Urbaniaka ) .Gdy zasuwam na rowerze lub biegam na słuchawkach dudni Pendulum albo jakis punk (tutaj prym wiodą Analogsi i KSU ) . W przeszłości słuchałem RAC-u ale już mi przeszło :). W tej chwili do postu akompaniuje Leszek Możdzer .

A kiedy bolą mnie uszy i nadużywam słowa na k . Wtedy gdy słysze walenie młota i głos wiertarki oraz jakies coraz to nowsze i prymitywniejsze techno remiksy eheheh.Drażni mnie ta papka którą emanuje MTV .
Odnośnie rapu : Tix nie każdy rap kreator epatuje agresją i sypie inwektywami jak pługopiaskarka piaskiem . Tutaj najlepszym przykładem jest Eldo solowo lub z Grammatikiem . Jak będziesz miał chwilke odpal na youtubie Eldo - Nigdy więcej :)

WysÅ‚any: 16 Sie 2009, 19:11
Awatar użytkownika

Dołączenie: 13 Sie 2009, 21:18
Kasa:
355.97

Miejscowość: Poznań
gg:
do głośnika: dubstep, trip-hop, alternative (chociaz teraz to już wszystko pod alternative można podrzucić), wiele odmian elektronicznej, downtempo, ambient

do śmietnika: letnie hity radiowe, house, country, dorzuciłabym jeszcze death metal i jemu podobne, ale z sentymentu powstrzymam się, stare dzieje ;)

WysÅ‚any: 25 Gru 2009, 00:28
Awatar użytkownika

Dołączenie: 15 Gru 2009, 21:33
Kasa:
1,119.14

Hm... xDD
U mnie to zależy od nastroju. Przeważnie jakieś Indie-rock i j-rock (japoński rock).

Wielbię wszystko co w mHrocznych klimatach. Wszystkie odmiany rocka i te lżejsze metalu. Czasami pop (tylko japoński ; ew. gdy jestem smutna to ujdzie jakiś polski typu Farba [ :wacko: nie wierzę ,że to piszę ])

Preferuję też niektóre rapowe piosenki... Te Polskie to można na palcach zliczyć ,ale nie będę wymieniać. A z tych zagranicznych to tylko Rehab... I tylko do odejścia Brooksa Buforda i jego powrotu. Rehab bez niego to nie to samo...

A czego nie trawiÄ™ ?
Techna. :eek: Nie bardzo rozumiem przesłania tej muzyki tak jak większość ludzi (może i nawet tych "technofanów"...) Jak już wyżej niektórzy napisali to "umc umc trututu" jest upierdliwe.

Ale całkiem szanuję ludzi wielbiących ten rodzaj muzyki ,bo jestem tolerancyjna.

:lol: Ale jest taki czas kiedy mogę słuchać każdą muzykę... Tym czasem jest impreza ;P Oj tam to nawet nie bardzo się skupiam na tym co leci tylko na rytmie i dobrze się bawię.

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  NastÄ™pna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Możesz zakładać nowe tematy na tym forum
Możesz odpowiadać w tematach na tym forum