Jeśli chodzi o 3d to jest wielkie wow, ale coraz częściej uważam że jeszcze nie jesteśmy na to przygotowani. Szczególnie jeśli chodzi o filmy - tak jak zauważyłeś będziemy mieć kino naszpikowane efektami z minimalną ilością treści. Szkoda, bo kino nie na tym polega przynajmniej dla mnie. Mieszane uczucia mam też jeśli chodzi o platformy to widzę, że się będą ścigać kto wprowadzi kanał 3d. Z tego co się orientuję to cyfra ma wyemitować tylko mecz w 3d. Tix - jeśli chodzi o jakość produkcji to zgadzam się, że wiele wiele tego co proponują nam w kinach to zwykły szit. Niestety mało osób, szczególnie tych młodych ceni dobre choć stare filmy. Ostatnio spotkałem się z opinią na temat kanału nfilm, że leci tam dużo starych produkcji. I dobrze, ale bo ja wolę starszy dobry, często zaliczany do klasyki film niż kinową nowość wątpliwej treści.
Dziś w tv pojawiła się informacja, że Chińczycy chcą zostać potęgą filmów 3D. Nawet kręcony obecnie film (zabij nie zapamiętałem) przerabiają na 3D.
Ja tez uważam, że nie jesteśmy gotowi jeszcze na 3D. Jak kolega zauważył może być mniej treści a więcej efektów specjalnych. Ja oglądałam tylko raz film w wersji 3D i naprawdę się umęczyłam.Co jakiś czas ściągałam okulary bo męczyły mi się oczy. Ja też często zaglądam na nfilm, kino polska. Można naprawdę obejrzeć tu kilka ciekawych filmów.
Ha! No i teraz mi trochę głupio, bo właśnie Nka wprowadziła nową usługę właśnie 3d czyli nShow 3D. Obiecują, że będzie sport, filmy i nie tylko... no i chyba trzeba będzie rozejrzeć się za odpowiednim tv.
Temat postu: Re: Filmy 3D, nowe technologie w kinematografii
Wysłany: 26 Gru 2010, 10:13
Kasa: Zamknięty Bank: Zamknięty
Jestem ciekaw jak to w praktyce wygląda. Niestety żaden z moich znajomych nie posiada odpowiedniego sprzętu by móc skorzystać z nShow 3D. Ale czytając opinie wygląda na to, że znów jest tyle samo zwolenników co przeciwników.
Myślę, że kiedyś technologia 3D będzie standardem. A co Wy o tym sądzicie? Pewnie nie stanie się to szybko i w każdym domu. I kiedyś np nka będzie tylko nadawać w 3D. Co o tym myślicie??
W 3D to obie platformy cyfrowe teraz inwestują. A ktoś z Was miał możliwość przetestowania tej usługi nShow 3D w praktyce? Kurcze obejrzałbym koncert w 3D. Jak myślicie kiedy wrzucą jakieś filmy?
A ktoś z Was miał możliwość przetestowania tej usługi nShow 3D w praktyce?
Ja niedługo będę miała mozliwość- idę do znajomych, którzy mają odpowiedni telewizor i obejrzymy Ocean przygód w 3D- teraz jest w wypożyczalni VOD. A podobno można telewizor przystosować do jakości 3D, tylko nie każdy- coś tam kiedyś czytałam o tym w internecie. No cóż, dopóki jakość 3D nie będzie standardem, zakupu nowego telewizora nie planuję.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Możesz zakładać nowe tematy na tym forum Możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum