Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Filmy 3D, nowe technologie w kinematografii

WysÅ‚any: 30 Maj 2010, 18:16
 Odpowiedz z cytatem   Raportuj ten post  
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 19 Maj 2009, 12:58
Kasa:
1,491.36

Bank:
28,389,053.50

Moodi napisał:
Cytuj:
Jeśli chodzi o 3d to jest wielkie wow, ale coraz częściej uważam że jeszcze nie jesteśmy na to przygotowani. Szczególnie jeśli chodzi o filmy - tak jak zauważyłeś będziemy mieć kino naszpikowane efektami z minimalną ilością treści. Szkoda, bo kino nie na tym polega przynajmniej dla mnie. Mieszane uczucia mam też jeśli chodzi o platformy to widzę, że się będą ścigać kto wprowadzi kanał 3d. Z tego co się orientuję to cyfra ma wyemitować tylko mecz w 3d.
Tix - jeśli chodzi o jakość produkcji to zgadzam się, że wiele wiele tego co proponują nam w kinach to zwykły szit. Niestety mało osób, szczególnie tych młodych ceni dobre choć stare filmy. Ostatnio spotkałem się z opinią na temat kanału nfilm, że leci tam dużo starych produkcji. I dobrze, ale bo ja wolę starszy dobry, często zaliczany do klasyki film niż kinową nowość wątpliwej treści.

WysÅ‚any: 09 Cze 2010, 15:43
Awatar użytkownika

Dołączenie: 05 Sie 2009, 20:38
Kasa:
4,086.01

Dziś w tv pojawiła się informacja, że Chińczycy chcą zostać potęgą filmów 3D. Nawet kręcony obecnie film (zabij nie zapamiętałem) przerabiają na 3D.

Temat postu: Re: Filmy 3D, nowe technologie w kinematografii

WysÅ‚any: 12 Lip 2010, 18:54

Dołączenie: 04 Sie 2009, 10:59
Kasa:
704.09

Ja tez uważam, że nie jesteśmy gotowi jeszcze na 3D. Jak kolega zauważył może być mniej treści a więcej efektów specjalnych. Ja oglądałam tylko raz film w wersji 3D i naprawdę się umęczyłam.Co jakiś czas ściągałam okulary bo męczyły mi się oczy. Ja też często zaglądam na nfilm, kino polska. Można naprawdę obejrzeć tu kilka ciekawych filmów.

WysÅ‚any: 09 Gru 2010, 20:31
Awatar użytkownika

Kasa:
4,086.01

Ha! No i teraz mi trochę głupio, bo właśnie Nka wprowadziła nową usługę właśnie 3d czyli nShow 3D. Obiecują, że będzie sport, filmy i nie tylko... no i chyba trzeba będzie rozejrzeć się za odpowiednim tv.

WysÅ‚any: 26 Gru 2010, 10:13

Kasa: Zamknięty
Bank: Zamknięty
Jestem ciekaw jak to w praktyce wygląda. Niestety żaden z moich znajomych nie posiada odpowiedniego sprzętu by móc skorzystać z nShow 3D. Ale czytając opinie wygląda na to, że znów jest tyle samo zwolenników co przeciwników.

WysÅ‚any: 25 Sty 2011, 16:58

Dołączenie: 25 Sty 2011, 15:49
Kasa:
233.04

Myślę, że kiedyś technologia 3D będzie standardem. A co Wy o tym sądzicie? Pewnie nie stanie się to szybko i w każdym domu. I kiedyś np nka będzie tylko nadawać w 3D. Co o tym myślicie??

WysÅ‚any: 26 Sty 2011, 18:42
Awatar użytkownika

Kasa:
4,086.01

W 3D to obie platformy cyfrowe teraz inwestują. A ktoś z Was miał możliwość przetestowania tej usługi nShow 3D w praktyce? Kurcze obejrzałbym koncert w 3D. Jak myślicie kiedy wrzucą jakieś filmy?

WysÅ‚any: 17 Kwi 2011, 22:07
Awatar użytkownika

Dołączenie: 21 Sty 2011, 23:30
Kasa:
540.74

moodi napisał(a):
A ktoś z Was miał możliwość przetestowania tej usługi nShow 3D w praktyce?
Ja niedługo będę miała mozliwość- idę do znajomych, którzy mają odpowiedni telewizor i obejrzymy Ocean przygód w 3D- teraz jest w wypożyczalni VOD. A podobno można telewizor przystosować do jakości 3D, tylko nie każdy- coś tam kiedyś czytałam o tym w internecie. No cóż, dopóki jakość 3D nie będzie standardem, zakupu nowego telewizora nie planuję.

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Możesz zakładać nowe tematy na tym forum
Możesz odpowiadać w tematach na tym forum