Ja ostatnio obejrzałem: -Tragedia Posejdona (Poseidon Adventure) z 1972 - katastroficzny klasyk!Polecam, moja ocena to 9/10! -Pojutrze (The Day After Tomorrow) - ciekawy film, nie do końca realistyczny ale trzyma w napięciu - uwielbiam takie klimaty :) 8/10 -Płonący wieżowiec (1974) - kolejny katastroficzny klasyk - ale mnie niestety nie bardzo poruszył, film ciekawy, nie nudziłem się 7/10 -Piekło na Pacyfiku 1968 - to jest to! Moje ulubione klimaty, dwóch ludzi na bezludnej wyspie, Japończyk i Amerykanin walczą ze sobą o przetrwanie - czasy II WŚ. Ilość aktorów w filmie: 2 :) Akcja dzieje się na wyspie - gorąco polecam! 9/10 a z nowszych filmów to: -Zapowiedź (Knowing) - początek ciekawy, bardzo dobre efekty specjalne, ale końcowka.. 6/10 -Władcy wojny - 9/10 Jet Li w roli czarnego charaktera :) Świetne przesłanie filmu, genialne ujęcia! Polecam dla tych którzy lubią takie klimaty! -Terminator 4 Ocalenie - hmmm.. ciezko powiedziec, to juz nie ten sam stary dobry film, z klasyką nie wygrasz! 5/10
Na razie tyle , tak dużo filmów z uwagi na to, że forum dopiero ruszyło a ostanio obejrzałem sporo filmów, jak cos obejrze nastepnego, to napiszę:)
hmmm ostatnio: City Rats - czarny humor rodem z Wielkiej Brytanii. Warto oglądnąć. Jeśli ktoś oglądał Jabłka Adama to ten film na pewno też się spodoba.
Knockin' On Heaven's Door - BARDZO polecam!! Bo "Każdy człowiek umiera, nie każdy naprawdę żyje" macie recenzje z filmweb'u "dwójka śmiertelnie chorych młodych mężczyzn, którzy zbiegli ze szpitala, by zaryzykować przygodę, znajduje chwilę na refleksję i sporządzają listę swoich osobistych życzeń. (...) Zamiast marnować czas w salach szpitalnych, obaj postanawiają nawiać przeznaczeniu. Uciekają samochodem, który okazuje się odjechanym modelem mercedesa, własnością miejscowego gangstera."
Domino - Domino Harvey (Keira Knightley) trafia przypadkowo na szkolenie dla osób dla pieniędzy poszukujących przestępców, którzy uchylają się od stawiania w sądzie. Wkrótce zaczyna pracować w zespole ścigającym bandytów. Film opowiada historię życia córki aktora Laurence?a Harleya, która porzuciła życie wśród gwiazd Hollywoodu i została łowca nagród.
Funny Games U.S. - film dla wszystkich, którzy lubią coś nietypowego. Amerykańska wersja „Funny Games”, najbardziej znanego filmu Michaela Haneke. Ceniony reżyser jeszcze raz opowiada swą historię przemocy ponieważ jest jej na świecie coraz więcej. Ten genialny film pokazuje przemoc taką, jaką jest naprawdę, to znaczy niemożliwą do strawienia, pozwala widzowi uświadomić sobie jego własny stosunek do przemocy, ma siłę rażenia. Anna (Naomi Watts), jej mąż George (Tim Roth) i ich dziesięcioletni syn Georgie (Devon Gearhart) wyjeżdżają do swojego domku nad jeziorem by spędzić miły, spokojny weekend. Nieproszeni goście Peter (Brady Corbet) i Paul (Michael Pitt) zostają na dłużej. Rodzina staje się ofiarami ich okrutnej gry. Zimni, wyrachowani psychopaci przed morderstwem dla zabawy dręczą i katują całą trójkę.
Hunger - Bardzoooo bardzooo polecam!!! Irlandia Północna, członkowie paramilitarnej armii IRA w więzieniu przeprowadzają protest czystości. Walczą o to aby ich status więzienny zmienić ze zwykłych kryminalistów na więźniów politycznych. Jeden z więźniów to Bobby Sands zatrzymany po strzelaninie z policją. Oddany sprawie postanawia przeprowadzić strajk głodowy....
___________________________ Ponieważ świat jest wiarołomny przyodziewam strój żałobny.
Public Enemies - 9/10! Jak gra Johnny do musi być świetny film :P A tak serio to bardzo mi się podobał, genialna rola Depp'a, i świetna muzyka - szczególnie utwór tytułowy - kto oglądał ten wie
Kawa i Papierosy Jima Jarmusha, swietny film, składa się on z 11 różnych epizodów/pogawędek przy kawie i papierosie ;) niektóre epizody powalają polecam
Chyba już po raz setny oglądałam The Fountain. Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał, to definitywnie musi obejrzeć ten film. Myślę że to jeden z najlepszych filmów Darren'a Aronofsky'ego (chociaż Pi i Requiem dla snu to też hity). I naprawdę bardzo polecam.
___________________________ Ponieważ świat jest wiarołomny przyodziewam strój żałobny.
właśnie skończyłam oglądać Ghost World. Nie wiem dlaczego ale wiele osób mówi, że to za długi i nudny film, ale ja go lubię oglądać. Na dodatek genialna rola Steve'a Buscemi'ego, którego uwielbiam :P Ok wrzucam link do trailera, mam nadzieje że przekona kogoś do oglądnięcia filmu :* http://www.youtube.com/watch?v=rq6AOc0ATnU
Mnie ostatnio udało się obejrzeć wszystkie części Klątwy. Szczerze? Nie powaliła mnie. Za to uwielbiam polskie stare filmy. :) Dziś dla przykładu luknąłem "tulipan", trochę komediowy jak na obecne czasy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Możesz zakładać nowe tematy na tym forum Możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum