Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Co o tym sÄ…dzicie ?

WysÅ‚any: 12 Sie 2009, 15:08
 Odpowiedz z cytatem   Raportuj ten post  

Dołączenie: 30 Lip 2009, 22:55
Kasa:
2,911.49

Miejscowość: Centrum
http://wiadomosci.onet.pl/2024572,28350 ... osceu.html

http://wiadomosci.onet.pl/2023901,28350 ... osceu.html

Temat postu: Re: Co o tym sÄ…dzicie ?

WysÅ‚any: 12 Sie 2009, 19:40
Moderator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:24
Kasa:
2,366.79

Bank:
7,215,685.59

jak dla mnie szczyt szczytów...

WysÅ‚any: 17 Sie 2009, 16:13
Awatar użytkownika

Dołączenie: 14 Sie 2009, 16:01
Kasa:
423.53

Bank:
15,986,454.60

Miejscowość: Kraków
gg:
Brak słów na takie coś...zastanawiam sie tylko co tymi ludźmi kieruje tak naprawdę,czy oni nie mają jakichkolwiek uczuć??:/ Najbardziej boli mnie to,że znęcają się nad dziećmi które są niewinne i nikomu nic złego nie zrobiły...Dla takich osób nie ma litości...Bo ja jeszcze jestem w stanie zrozumieć kradzież,bójkę jakąś czy coś ale skrzywdzenie najbliższych osób,dzieci?? nie mieści się to w głowie...i jeszcze śmieszne 12 lat więzienia...co to jest?? a potem wyjdzie taki i zrobi to samo...kara śmierci to też słaba nauczka dla takiego...możecie mnie potępiać za to co napiszę ale ja bym porpostu dla takiego typka wymyśliła długą i powolną śmierć żeby żałował każdego czynu..

WysÅ‚any: 17 Sie 2009, 20:55
Awatar użytkownika

Dołączenie: 16 Lip 2009, 21:56
Kasa:
163.43

Bank:
9,205,003.52

Miejscowość: gdzieś pomiędzy Niemcami, Czechami, Słowacja Ukrainą, Białorusią, Litwą i Ruskimi
Popieram. Jak można znęcać się nad małym dzieckiem? Ogólnie, jestem zwolenniczką kary śmierci. Niech siedzi i odlicza minuty do swojego końca.
Druga sprawa - gwałt na 2 letniej dziewczynce... to się w głowie nie mieści, powinni go od razu wykastrować...własnoręcznie odrąbałabym mu jaja za coś takiego..

WysÅ‚any: 17 Sie 2009, 21:02
Awatar użytkownika

Dołączenie: 15 Sie 2009, 19:17
Kasa:
356.29

Bank:
4,559,045.60

Miejscowość: Kraków
gg:
Choć generalnie jestem przeciwko odrąbywaniu jaj, w tym przypadku w pełni popieram!

A już tak całkiem serio, kara śmierci w takich przypadkach ma sens. Ale tylko w takich - wiemy, kto popełnił zbrodnię i mamy pewność, co do całej sprawy. Swoją drogą, jakim popaprańcem trzeba być, żeby zrobić coś takiego... :-/

WysÅ‚any: 17 Sie 2009, 22:43

Kasa:
2,911.49

Mnie dobiło to że adwokaci postulują ze cos takiego domek z guzikiem do wzywania ochrony gdy ta menda poczuje sie zagrożona . Zmiana danych osobowych a ponadto gdzies w angielskiej prasie napisali że prawnicy mają pomysł żeby nawet zatrudnić trenera do jej odchudzenie żeby jak najbardziej oddalic ryzyko rozpoznania . No smutek żal i gniew .Czapa albo niech ich nawet zwolnią to długo po ulicach nie pochodzą.Nie wiem co niektórzy mają pod kopułą .W sobotę jakies śmieci zabiły zgwałciły poćwiartowały i wrzuciły do ogniska 21-latkę . Szok totalny . I czasami można usłyszeć jakies teksty pseudospeców z organizacji humanitarnych - byli pijani , mieli trudne dzieciństwo , trzeba dać szanse . Jak to się nie wkur... .

i jeszcze doczytałem że ciągle ją przenoszą- 3 więzienie z kolei . Szkoda że opieka socjalna skutecznie nie monitorowała co sie dzieje z maluchem przez 17 miesięcy jego egzystencji a teraz państwo pielęgnuje dzieciobójczynie żeby jej włos z nieba nie spadł . Czy ten świat już totalnie upadł ? Dlaczego dura lex sed lex tyczy sie babinek które handlują pietruchą lub osób które zaparkowały 20 cm za blisko skrzyżowania ?

Ostatnio edytowany przez tix, 17 Sie 2009, 23:40, edytowano w sumie 1 raz
Proszę edytować :)

WysÅ‚any: 19 Sie 2009, 11:30
Awatar użytkownika

Dołączenie: 17 Sie 2009, 12:47
Kasa:
1,337.66

Bank:
10,420,598.45

Problem prawdopodobnie siedzi dużo głębiej. Z reguły ludzi same z siebie nie dochodzą do takich stanów psychicznych żeby otrzymywać przyjemność od zamordowania. To co złe i to co dobrze formuje się w nas kiedy jesteśmy dziećmi, co więcej, to się pogłębia z pokolenia na pokolenie. Jeżeli rodzice przy dziecku zabiją zwierzątko, to dla dziecka to staje się normalne,bo rodzice są autorytetem i w świadomości dziecka są osobami wiedzą wszystko i wszystko robią prawidłowo.Kiedy dziecko dorasta z takim skrzywionym spostrzeganiem świata, samo zaczyna stosować podobne metody, z tym że często ich doskonali
Ja by wprowadziłam specjalne testy psychologiczne dla przyszłych rodziców,bo w każdym kraju są rodzice które zabijają swoich dzieci, lub doprowadzają do ich śmierci nie dbając o nie.
Kara śmierci nie wróci życia temu dziecku

WysÅ‚any: 16 Wrz 2009, 22:00

Kasa:
2,911.49

Fakt czapa nie wróci życia dziecku ale spowoduje że te kanalie nie skrzywdzą nikogo nigdy więcej . Wiadomo jak wygląda dożywocie często - 12 lat i możliwość wczesniejszego wyjscia z pierdla . Moim zdaniem KŚ powinna wrócić . A spece z Helsinskiej Fundacji Praw Człowieka niech sie przebranżowią i plotą farmazony z Al'em Gore'm o globalnym ociepleniu zamiast gadać farmazony . Nie wiem czemu skazany za zbrodnie mam mieć zapewnione warunki lepsze niż większoć emerytów . Nie wiem czemu rodziny ofiar mają w pewnym stopniu partycypowac w utrzymaniu katów swoich bliskich . Nie wiem czemu pojawiają sie głosy o braku humanitaryzmu odnośnie tej kary . Trzeba uważać zeby kiedy brak Tv ksiązek w celi dla zabójców nie był odbierany jako łamanie praw czlowieka z tytułu utrudnianie udziału w życiu kulturalnym

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

Możesz zakładać nowe tematy na tym forum
Możesz odpowiadać w tematach na tym forum